Hoogmade Nieuwsquiz 2020

Test jouw kennis van wat er het afgelopen jaar in Hoogmade plaats heeft gevonden!

Resultaat

Super, jij hebt de Witte Weekmail helemaal niet nodig (of je leest ‘m al)! Ken je iemand die niet zo goed op de hoogte is als jou? Vertel ze dan dat ze zich aan kunnen melden voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Vond je deze quiz leuk? Deel ‘m dan met vrienden en familie en kijk hoe goed zij scoren! Je kunt je resultaat hieronder ook delen via Twitter of Facebook.

Oeii, dat moet toch wel beter kunnen. Lijkt het je interessant om het komende jaar wél van alle nieuwsfeitjes op de hoogte te zijn, meld je dan gratis aan voor de Witte Weekmail.


Vond je deze quiz leuk? Deel ‘m dan met vrienden en familie en kijk hoe goed zij scoren!

Je kunt je resultaat hieronder ook delen via Twitter of Facebook.

#1. Hoeveel mensen pakken per dag de bus in Hoogmade?

De bus door Hoogmade wordt enorm weinig gebruikt. De Provincie Zuid-Holland heeft laten onderzoeken hoeveel reizigers in Hoogmade op de bus zullen stappen. Dat blijken er minder dan drie per dag te zijn.

http://rev.vu/WRQw2X

Volgende vraag

#2. Dé openbaring van het jaar; waar hield Kai Verbij vroeger niet van?

Ze zijn goede vrienden, concurrenten van elkaar en allebei wereldkampioen, Kai Verbij en Thomas Krol. “We zien elkaar niet heel vaak meer, omdat we niet meer in dezelfde ploeg rijden”, zegt Krol, “maar we gaan nog weleens naar een sushizaak.” En dat terwijl beiden vroeger helemaal niet van vis hielden.

http://rev.vu/YlQOqk

Volgende vraag

#3. "Penny" is de naam van het zeven maanden oude kalf van zuivelmaakster Marrit van boerderij Buitenverwachting. Maar waarom heet ze zo?

Ze noemt haar Penny. Maar de volledige naam van het zeven maanden oude kalf luidt, schrik niet, Penicillium Camemberti. ,,Zo heet de schimmelcultuur die gebruikt wordt voor het maken van camembert en brie’’, vertelt zuivelmaakster Marrit Kyung Ok (35) van boerderij Buitenverwachting in Hoogmade.

https://www.ad.nl/alphen/kalf-penicillium-camemberti-ook-wel-penny-genoemd-geselecteerd-voor-speciale-normandische-camembert~a9d861da/

Volgende vraag

#4. Rob Looijenstein kwam met het idee een sloot bij de nieuwe wijk te vernoemen naar Kai Verbij; de Kai Verbijvaart. Maar hoe heet deze wijk?

Bij de woningbouwplannen hoort een klein slootje, die lang en breed wordt. Rob Looijenstein legt uit dat het slootje hiermee de perfecte afmetingen heeft voor kortebaan- en priksleewedstrijden. Aangezien IJsclub Hoogmade wanneer het maar even kan wedstrijden op natuurijs organiseert, vindt Rob het een perfect idee om deze sloot dan ook naar dé schaatsheld van Hoogmade te vernoemen; de Kai Verbijvaart.

http://rev.vu/297RZ0

De verkoop van de woning is gestart onder de naam Weidse Wetering Hoogmade.

https://www.weidsewetering.nl/

Volgende vraag

#5. Wat overkwam treinspotter Thom van "Trains are Awesome" toen hij foto's wilde maken van de Thalys naar Parijs?

Treinspotter Thom stond klaar voor de Thalys naar Parijs die op het moment één keer per dag langs Hoogmade komt, maar was te laat en miste ‘m.

https://www.youtube.com/watch?v=psc_4syLprI

Volgende vraag

#6. In een loods aan de Van Klaverweijdeweg werd een hele menukaart aan drugs geproduceerd. Welke drugs maakten ze hier NIET?

In een gezamenlijke actie met de Poolse justitie zijn de meerdere aanhoudingen verricht wegens betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. In Hoogmade werden in een loods drugs bewerkt. Daar werd een voorraad van tientallen kilo’s amfetamine (speed), MDMA en grondstoffen aangetroffen.

https://sleutelstad.nl/2020/07/02/verdachten-drugshandel-polen-opgepakt/

Volgende vraag

#7. Kees Hagenaars kreeg zijn eigen bordje bij basisschool Ter Does. Hoe lang heeft hij daar gewerkt?

Vraag hem of het gek voelt om na 43 jaar ’zijn’ basisschool Ter Does te verlaten en directeur Kees Hagenaars zegt: „Ik denk dat het wel zal meevallen. Het is in ieder geval heel erg gepland. Zo zei ik, toen we in 2018 overgingen naar de nieuwbouw, dat ik nog twee jaar wilde blijven.

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200717_19090430/een-heel-erg-gepland-afscheid-na-43-jaar-van-directeur-kees-hagenaars-van-basisschool-ter-does-in-hoogmade

Volgende vraag

#8. Wat was die tekst die 400 boeren met hun trekkers maakten in een weiland langs de A4?

Vrijdagavond 18 september verzamelden zo’n 300 tot 350 boeren met trekkers zich in een weiland in Hoogmade. Ze vormden daar de tekst ‘Wat eet jij?’ #Boeren Z-H’. De Zuid-Hollandse boeren willen met de actie aandacht te vragen voor het Nederlandse voedsel.

https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2020/9/Boerenprotest-Wat-eet-jij-Boeren-Z-H-643330E/

Volgende vraag

#9. Welk timmerliedenkoppel van Verbij won de Meester-Gezelprijs?

Een prijs voor molenmaker Verbij. Restauratietimmerlieden Gerard Kleijn en Thomas van Harten hebben de Meester-Gezelprijs van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) in de wacht gesleept. De jury was onder de indruk van de samenwerking van het duo, die volgens hen ‘bijna als heelmeesters’ te werk gingen.

http://rev.vu/1DOyvj

Volgende vraag

#10. Waarom werd Roosje de shetlander dit jaar op dierendag gezegend in de OLV-Geboortekerk?

Op dierendag waren baasjes welkom in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, om hun dieren te laten zegenen. Roosje de shetlander was vandaag een van de gelukkige en werd gezegend. En waarom ze werd gezegend? ”Omdat ze te aardig is en te snoezig om aan te zien.”, vertelt een jonge dierenvriend, die haar paard heeft meegenomen.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/huisdier-zegenen-hoogmade/

Bekijk je score

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws uit Kaag en Braassem? Meld je dan hieronder aan voor de Witte Weekmail en ontvang elke week een overzicht van het laatste nieuws in je mailbox.