Roelofarendsveen Nieuwsquiz 2020

Test jouw kennis van wat er het afgelopen jaar in Roelofarendsveen plaats heeft gevonden!

Resultaat

Super, jij hebt de Witte Weekmail helemaal niet nodig (of je leest ‘m al)! Ken je iemand die niet zo goed op de hoogte is als jou? Vertel ze dan dat ze zich aan kunnen melden voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Vond je deze quiz leuk? Deel ‘m dan met vrienden en familie en kijk hoe goed zij scoren! Je kunt je resultaat hieronder ook delen via Twitter of Facebook.

Oeii, dat moet toch wel beter kunnen. Lijkt het je interessant om het komende jaar wél van alle nieuwsfeitjes op de hoogte te zijn, meld je dan gratis aan voor de Witte Weekmail.


Vond je deze quiz leuk? Deel ‘m dan met vrienden en familie en kijk hoe goed zij scoren!

Je kunt je resultaat hieronder ook delen via Twitter of Facebook.

#1. Hoe heet het veelbesproken plan dat langs de Braassemermeer gerealiseerd zou moeten worden?

Surfstrand? Restaurant? Fietsenverhuur? De inwoners van de gemeente Kaag en Braassem mogen het zelf bedenken wat er aan activiteiten ontwikkeld moet gaan worden langs de rand van het Braassemermeer.

http://rev.vu/xxEoQQ
http://rev.vu/dMJow3

Volgende vraag

#2. Hoe vaak wist Alieke Hoogenboom de Egmond Pier Egmond al te winnen?

Op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari vond voor de 22e keer de strandrace Combi Klassement Egmond Pier Egmond plaats. Alieke Hoogenboom wist voor de race voor de 9e keer te winnen.

http://rev.vu/69OrZr

Volgende vraag

#3. WVC en DOSR zijn samen gegaan. Maar, hoe heet de nieuwe club eigenlijk?

Met een spectaculaire onthulling op het veld van WVC werd de nieuwe naam en het nieuwe tenue van de fusieclub van de voetbalverenigingen DOSR en WVC bekend gemaakt. De nieuwe naam is E.M.M. (Eendracht Maakt Macht) en voor wat betreft clubkleuren en tenue is gekozen voor het rode tenue.

http://rev.vu/9de3xA
http://rev.vu/V40njD

Wist je trouwens dat de officiële naam E.M.M. ’21 is, omdat er in Randwijk al een voetbalvereniging met dezelfde naam is?

Volgende vraag

#4. Ken je de grap van Carla die naar de Canarische Eilanden ging? Ze ging niet. Hoeveel kostte deze reis haar?

Carla van Ruiten-Van der Plas boekte bij D-reizen een weekje zonvakantie naar de Canarische Eilanden. Helaas gaat Thomas Cook, hun reisorganisatie, enkele weken voor vertrek failliet. Vier maanden later heeft ze haar 1600 euro nog niet terug en vroeg ze de hulp van de Ombudsman van het Leidsch Dagblad.

http://rev.vu/raqjYQ

Volgende vraag

#5. Hoe heet het partyschip dat Peggy en Peter terug overnamen van de Veense Rederij en die aan het eind van de Sotaweg ligt?

Sinds januari 2019 was Varend Feesten in handen van Rederij van der Hulst. Voormalig eigenaren Peggy van der Meer en Peter Peels kregen een jaar de tijd om aan het idee te wennen. De beide rederijen staan samen op zeer goede voet en zij waren het dan ook snel eens dat er maar 1 goede oplossing mogelijk was. En dat is dat de Veense Rederij het fraaie partyschip de Koningin Juliana terug zou kopen.

http://rev.vu/3ByeG6

Volgende vraag

#6. Oeps, foutje. Hoe heette de Van der Bijlstraat eerder dit jaar tijdelijk even?

Eerder dit jaar keken de bewoners van de Veense Van der Bijlstraat even raar op. Had hun straat ineens, zonder aankondiging, een andere naam “Van der Blijstraat” gekregen?

http://rev.vu/ra58KQ

Volgende vraag

#7. Wie nam het initatief voor Soep op je Stoep, waarbij mensen die daar behoefte aan hadden een kommetje soep konden halen?

De coronacrisis leidde tot leuke en mooie initiatieven. Eén van die initiatieven was die van Restaurant Wagenaar. Zij zetten Soep op je Stoep.

http://rev.vu/kd5x4x

Volgende vraag

#8. Wat is een knorrel?

Zo noemen ze in Roelofarendsveen een kromme augurk. Een vastenaevondzotje? Een sneeuwklokje in het dialect van Hoogmade. En in Woubrugge roepen ze bij grote verbazing: Bel Allemenakzak!’ . Neerlandicus en woordenboekenschrijver Stephan de Vos (40) is bezig met het schrijven van een boek over het Rijnstreeks dialect.

http://rev.vu/raOnMK

Volgende vraag

#9. Wat waren Frans en Berna zo beu, dat meester Visser er aan te pas moest komen?

Viktor was in Roelofarendsveen te vinden waar het echtpaar Frans en Berna al het bladafval beu waren. Ze wilden daarom dat de elzen in hun straat tegen de grond gingen. Meester Visser was het niet met ze eens, hebben ze daar inmiddels wel vrede mee?

http://rev.vu/3BKqN9

Volgende vraag

#10. Waar speelde Julian Dobbe de afgelopen twee seizoenen nadat hij DOSR verliet?

Een instinker voor wie naar de foto keek! Julian Dobbe uit Roelofarendsveen maakt na twee seizoenen de keuze om VV Noordwijk te verlaten. “Ik heb het er hartstikke naar mijn zin gehad.” Hij vertrekt naar FC Rijnvogels.

http://rev.vu/XGY9eG

Volgende vraag

#11. Wie presenteerde De Winkel Draait Door?

Joris presenteerde De Winkel Draait Door, met daarin een glansrol voor zijn vader René.

https://youtu.be/kaHzlMovJEk

Volgende vraag

#12. Wat maakt Nancy nu al een jaar lang bij Roti Enzo?

Roti Enzo levert nu al een jaar Surinaamse gerechten. Alles in Kaag en Braassem vond dit een goed moment om eens in gesprek te gaan met met Nancy, de vrouw achter Roti Enzo.

http://rev.vu/4KdOEw

Volgende vraag

#13. De halve Veen groeide op met 'het vlees van Cees' en 'de ballen van Ria'. Maar wat deden zij nu eigenlijk?

Zestig jaar gaf Cees van der Meer (73), geflankeerd door echtgenote Ria, gezicht aan het familiebedrijf (anno 1913) waarvan de vijfde generatie al staat te trappelen. De jaren gaan tellen, noodgedwongen neemt het echtpaar afscheid van de veelbekroonde slagerij en – minstens net zo’n belangrijke factor – van de klanten.

http://rev.vu/DVKW7B

Volgende vraag

#14. Welke bouwer is dit jaar bezig geweest met nieuwbouwproject Westend?

Heembouw heeft de eerste woningen opgeleverd van nieuwbouwproject Westend. De 34 woningen die de komende weken worden opgeleverd, behoren tot de eerste fase. Heembouw zal hier in totaal 103 woningen realiseren, verdeeld over 3 fases.

http://rev.vu/ravn9E

Volgende vraag

#15. Wat is de nieuwe naam van versspecialist Van der Poel?

De rijdende winkels van Van der Poel werden al vaak aangehaald als “ik ben even naar Poel”. Dit bleek een goede reden voor de versspecialist om per heden ook de naam te veranderen in POEL en voor een nieuw logo te gaan.

http://rev.vu/ZvrwXQ

Volgende vraag

#16. Thijmen spotte een Aziatische hoornaar. Wat leerden we een week later?

Doordat de ‘monsterwesp’ bijen en andere insecten opeet, is de Aziatische hoornaar in 2016 op een lijst gezet van exotische dieren die zich niet in Europa mogen verspreiden.

http://rev.vu/mW1wb5

Maar paniek om niets, want inmiddels blijkt het om een hoornaarzweefvlieg te gaan.

http://rev.vu/V4XWnr

Volgende vraag

#17. Wat raakte uit het lood door storm Francis?

Een industriële schoorsteen van liefst 90 jaar oud aan de Galgekade is door storm Francis uit het lood geraakt. Omdat het gaat om een afgelegen terrein dat niet wordt gebruikt, lijkt de situatie volgens een naburige bewoner ongevaarlijk nu de toren zo scheef staat als de toren van Pisa.

http://rev.vu/8qx1GE
http://rev.vu/w6bMbK

Volgende vraag

#18. Randy ging op date met Celine. Wat voor afknapper had ze te melden?

Waar vind je de echte liefde? Het First Dates restaurant opende voor de zevende keer haar deuren met deze keer de Veense Randy die aan een tafeltje gezet werd met Celine. Celine heeft alleen géén idee waar Roelofarendsveen ligt.

http://rev.vu/Qbek2o

Volgende vraag

#19. De gemeente zoekt kopers voor de hoogbouw van de St. Ignatiusschool. Wie neemt de laagbouw over?

De gemeente en muziekvereniging Liefde voor Harmonie voeren afrondende gesprekken over overname van de laagbouw van de voormalige St. Ignatiusschool.

http://rev.vu/AZxNdy

Overigens moet het voormalige Bonaventuracollege in samenwerking met Verdel ICT en Media jongerenwoningen, een dorpshuisfunctie en een bedrijf gaan huisvesten.

https://www.studiokaagenbraassem.nl/nieuws/koper-gevonden-voor-bonaventuracollege-oud-schoolgebouw-krijgt-nieuwe-bestemming

Bekijk je score

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws uit Kaag en Braassem? Meld je dan hieronder aan voor de Witte Weekmail en ontvang elke week een overzicht van het laatste nieuws in je mailbox.